Zoeken
  • Kim Van Waterschoot

Eerlijke ervaring van een mama

Ik zou heel graag iets willen delen op deze blog. Maar wat? Er is zo veel te vertellen!

Dus begin ik maar bij het begin:

Ik ben Kim, de mama van Ibe (13 jaar). Ibe is een energieke en hoogsensitieve jongen met o.a. een gouden hart en een grote wijsheid en inzicht. Kortom, een jongen zoals er nog heel veel jongens zijn. :-) Sommigen hebben hierbij de woorden "autisme", "ADHD", "concentratiestoornis", "hoogbegaafd", ... met zich meekregen. Maar wat belangrijker is, ze hebben allen hun eigenheid en unieke talenten!

Het maakt me zo gelukkig dat Ibe bij Phoenix de ruimte krijgt en vindt om deze eigenheid te behouden en ontwikkelen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe wij bij Phoenix terecht gekomen zijn?

Wel, dat gebeurde zo:

Voor Ibe was naar school gaan en studeren altijd een "moeten". Het woog zo op hem dat alles daarbuiten ook te veel en te zwaar voor hem aanvoelde.

Ibe zat tot het derde leerjaar in het klassieke onderwijs, waar hij zich aanpaste....

Toen zijn jongere broer naar Freinetonderwijs overschakelde, ging Ibe met hem mee. Ibe bloeide hier open en vond zijn plekje. Het eerste middelbaar Freinet spartelde hij door, ook al voelde ik halfweg het jaar dat het niet meer goed zat. Ik bekeek de opties en bezocht scholen, maar de keuze was aan Ibe. Het was aan hem om dit ter plekke zelf te voelen en te beslissen. Het jaar kabbelde door...

Tot het eind augustus werd...

"Mama", zei hij, "Misschien wil ik toch wel eens bij die Phoenix Academy gaan kijken". En van het één, kwam het ander. Na een kennismaking met Yess, Elvira, Henk en Bas, voelde Ibe onmiddellijk wat hij wilde. Drie dagen voor de start van het nieuwe schooljaar, besliste hij om voor Phoenix te gaan.

Ik vroeg hem: "Doe je dit om minder huiswerk te hebben?" En Ibe antwoordde: "Mama, dan zou ik toch nooit mijn vrienden achter laten en ervoor kiezen om langer onderweg te zijn (o.a. met de trein). " Ik voel mij daar goed en wil daar naar school gaan!".

En zo zit Ibe daar ondertussen al 5 maanden. Hij is gelukkig en ervaart geen druk meer. En op deze korte tijd heeft hij de klik gemaakt van "moeten" studeren naar "willen" studeren.

Er is een grote last van zijn schouders gevallen. Hij voelt zich nu vrij en kan op eigen tempo ontwikkelen en studeren. En hij gaat ervoor!

Als ouders zijn deze voorbije maanden niet altijd zo gemakkelijk geweest. Ook wij hadden het soms moeilijk om te "ont-systemen".

Je kind zo veel vrijheid geven, vraagt om heel veel vertrouwen. En dat is niet altijd gemakkelijk. Maar het lukt steeds beter. Loslaten en vertrouwen, wetende dat hij op school en thuis op de nodige steun en begeleiding kan rekenen.

En elke keer als ik de voorbije maanden weer te veel begon na te denken en te twijfelen, voelde ik door contact met iemand van de Phoenix Academy, dat het klopt. Ik voelde meteen terug hoe hartverwarmend, respectvol en ondersteunend er met elkaar wordt omgegaan en dat met de juiste waardevolle ervaring van de begeleiders.

Het was een grote stap in ons leven, maar wat zijn we blij dat we deze genomen hebben. Ibe zit daar op zijn plek. Je hoort hem niet meer klagen! :-)

En het voornaamste: Hij sprankelt terug! :-)

244 keer bekeken

© Copyright November 2018 

by Phoenix Academy Belgium vzw

Contact

Tel: 0486 21 17 94

Email: info@phoenixacademybelgium.com

Adres

Wildertse Duintjes 1

2910 Wildert, Essen