Zoeken
  • Phoenix

Rijs en schijn

Maandagochtend, druilerig weer, de herfst is enthousiast aan het herfsten, en de eerste koudeprik heeft bij de helft van de studenten een beginnende verkoudheid geïnstalleerd. Hoog tijd om iedereen wat op te warmen, letterlijk en figuurlijk. We beginnen de dag rond het haardvuur, en vertellen over ons weekend, overlopen de aankomende examens en leerstof en we maken samen plannen voor het middagmaal en de namiddag. Die plannen zijn vandaag respectievelijk zelfgemaakte pizza en ons uitleven in de sportzaal in de buurt.


Na de cirkelvergadering is er zoals elke dag nog een uurtje tijd voor de studie begint, en dat gebruiken we vandaag om het pizzadeeg te maken, zodat het kan rijzen tegen het middagmaal. Daarna trekken de studenten zich terug in de verschillende lokalen om zich over hun leerstof te buigen - geografie, Nederlandse literatuur, Engelse grammatica, elektromagnetisme, boekhouden.


Na twee uurtjes studie houden we samen een korte workshop ‘pizzadeeg uitrollen en beleggen’, en daarna een masterclass ‘pizza eten en de afwas doen’.


Dan gaat het vol energie en calorie richting sportzaal, waar het kleine groepje van vandaag zich enthousiast op alle aanwezige attributen stort.

Matten worden uitgehaald, bokken klaargezet en trampolines besprongen.

Ringen dalen neder, touwen en ladders worden ontknoopt.

De mannen moedigen elkaar aan om nét dat ietsje hoger, sneller, verder te gaan...mooi om zien hoe deze jongeren elkaar toch weer positief ondersteunen.


89 keer bekeken

© Copyright November 2018 

by Phoenix Academy Belgium vzw

Contact

Tel: 0486 21 17 94

Email: info@phoenixacademybelgium.com

Adres

Wildertse Duintjes 1

2910 Wildert, Essen